13 februari 2011

Dag 6

Åh en sån spännande dag vi har haft idag! Den startade 05.20 då vi satte oss i bilen och åkte i cirka 1,5 timme. Målet var en båttur på orinocofloden. Det var vi fyra tjejer, Ebba, Solveig och två ledare som åkte på denna båt i ungefär 6 timmar. 6 timmar fullspäckade med sådant man bara ser på tv. Precis allt var häftigt. Bara att åka båt var en härlig frihetskänsla, och att vattnet dessutom var helt brunt var en ny cool upplevelse. Vi såg massvis med djur. Fåglar, ödlor, apor, kossor, pirayor och en hel del insekter. Pirayorna fick vi dessutom fiska upp!

Även naturen var otroligt häftig, man kunde riktigt känna att man var i djungeln. Lianer hängde från träden och träden var helt enorma. Allt var så grönt.

Vi stannade också till vid en strand där vi fick träffa på en stam med indianer. Verkligen häftiga människor! De var också som i sagorna, man kunde verkligen se att de var indianer. Det var kanske ett trettiotal indianer som bodde i en rätt stor hydd-liknande sak, men som saknade väggar. De sov i hängmattor, hade en speciell hydda där kvinnorna sov när de hade mens och så hade de en båt som tyvärr hade gått sönder. Trasig båt innebar fiskeproblem så dessa indianer hade inte ätit något på två dagar, stackarna!

På vägen hem stannade vi också vid los castillos där Lövling hade två av sina fältstationer på 1700-talet.
På väg


En fågel


En glad Ebba med en nyfiskad piraya


I båten


Indianerna


Los castillos


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0